Túrabeszámolók


túra éve: 2014
NormafaTúra éve: 20142014.03.02 09:03:36

Bár egész péntek délután, este és éjjel esett az esõ, szép idõt ígértek a túra napjára, s ez így is volt! Sokadszor csináltuk meg a Normafa 20-at, de ilyen kellemes, gyönyörû napsütéses idõben még nem... Nagyon jólesõ volt a túra végén elücsörögni a Szépjuhászné padjain, s megint kedvet kaptunk még a Hárs-hegyhez, így Hûvösvölgyben végeztünk. Szép kék ég, sok kacifántosan nyújtózkodó fa fogadott mindenfelé minket, minden a tavaszt idézte, a sár pedig elenyészõ volt ahhoz képest, amire számítottunk. Külön bónusz volt induláskor a ködös, misztikus borongás, majd az azon áttörõ napsugarak csodája.


Barátságos, mosolygós, figyelmes rendezõk fogadtak a rajtban és mindenfelé, az ellátmány is bõséges volt!


 

 
 
BUÉKTúra éve: 20142014.01.13 17:44:05

Belenéztünk a beszámolókba.


A túra jó.


Mint oly sokszor, idén is végigmentünk becsülettel a kiírt, jól ismert úton, de most elõször nem neveztünk.


Indokolatlanul elszabadult a nevezési díj, viszont alaposan csökkent az emberség, a barátságosság. Mintha minden a bevételrõl szólna. Annak idején õszintén, szívbõl köszöntöttek minket, utóbb ha mi nem mondjuk a szervezõknek, hogy B.ú.é.k.!, akkor el sem hangzott volna tõlük... (A jól vagy csak futólag ismert túratársak többsége persze mondta egymásnak. Miattuk jöttünk most is.) Tavaly kora reggel már tiszta torokból üvöltöztek velünk, mert rossz helyre tettük a táskánkat, tollak viszont nem voltak elõkészítve. Ha valaki nem látta át azonnal, mit milyen sorrendben kell elkérni, kitölteni, leadni, szintén barátságtalan, türelmetlen választ kapott.


Nagyon kíváncsiak lennénk,  hányan vennének részt a túrán, ha nem volna a Budapest kupa része!!! (Legalább is a régi, többszörös teljesítõk közül.)


Lehetett volna a túrán -20 fok is, mint néhány éve. Akkor is kint kellett volna elfogyasztani átizzadva, fagyoskodva a hamar hûlõ virslit? Régen,  Fenyõgyöngyénél nagyon odafigyeltek, ha kellett, újra is melegítették... Itt tavalyelõtt még bent adagolták, mert ez itt, Hûvösvölgyben megoldható... Akkor még járt hozzá kenyér is, tavaly már külön kérni kellett. Az utóbbi két évben ha valaki nem tudott róla, vagy nem volt elég figyelmes, simán lemaradt az indító csomagról is...


Idén örültünk az ismerõs arcoknak, csak távolról szemléltük a dolgokat.

 
 
túra éve: 2010
Téry Ödön emléktúra 50/25/20Túra éve: 20102010.03.21 00:28:41

Klasszikus jó túra volt gyönyörûszép idõben. Indításnál nehézséget okozott a nagyobb pénzekbõl való visszaadás. Jó lett volna egy nyugodt, politikamentes pihenés Klotildligeten... Minden kispistásnak ajánljuk a sima kék sávon való beérkezést a kék + helyett. Jó lenne, ha a 25 km-es távra nem csak 10 órától lehetne nevezni. A lap két oldalán egyeztetni kellene a km-t és a szintemelkedést, mert egymást ütik. Örülnénk némi kis módosításnak az oklevelen és a kitûzõn, mert annyi egyforma van már belõlük! De különben gratulálunk a nagyszerû rendezésért!


Köszönet a természetnek a gyönyörû hóvirágmezõkért!


A Budapest-kupa akkor ragyog nagyon szépen, ha a megtett út egyezik a kiírt kilométerrel!


Gratulálunk mindenkinek, aki végigjárta az utat!


                                                                                                               K2


 


 

 
 
NormafaTúra éve: 20102010.03.06 20:22:25

Gyönyörû kék ég, a zöld túra sárdagonyája után jó minõségû, kissé fagyott talaj. Jól szervezett, jelölt, szalagozott túra, szép színes itiner! Irigykedés a 10-esek szép új oklevelére, édes csacsis kitûzõ. Teljesen külön utakat járó túratársak, kik az ellenõrzõpontok közelében felbukkannak... Ropogós, frissen sült zsíroskenyér a tea mellé. Új, "trappfertõzésre" jelölt kisturista Normafától a terepszínûek körében. 10.45-kor a célban. Béla bácsi kedves búcsúja. Aztán nem haza, hanem a Hárs-hegyre, ahol édes apró természetbarátot avat be apja az erdõjárás szépségeibe. Hûvösvölgy.


                                                                                               hkata

 
 
túra éve: 2008
EötvösTúra éve: 20082008.06.24 16:08:35
Eötvös (30) túra!

Elõször is köszönet illeti az Oszoly emlékmûnél lévõ pontõrt. Õ ugyanis próbálta kiegészíteni szalagokkal az amúgy is hiányos jelzést. Elég nagy segítség volt. A többi részen ezek a leírásban megígért szalagok hiányoztak.
Vártam ezt a túrát, bár a korábbi tapasztalatok miatt némi elõítélettel. Eljött a reggel, a nevezés helyszíne Pomáz. A Mûvelõdési ház helyett a posta elõtere. 7.15-kor 10 alatti létszámú ember. De ez is komoly gondot okozott a nevezési lapot kitöltõ sporttársnak. Érthetetlen módon az 50 km-es táv 7-8-ig nevezhetett, a 30-as csak 8-tól. Az indok: a Lajos-forrásnál nem lesz még pontõr. Az 50-esek akkor hol bélyegeznek? Végül is az úr kegyébõl lehetett hamarabb is indulni. A lap nincs kitöltve, név és indulási idõ hiányzik. Természetesen a nevezési lapot a földön kitöltve olvashatóan adtuk le. A Lajos-forrásnál nagy meglepetésre volt pontõr, ez az elmúlt két évben nem volt jellemzõ! Némi közönnyel bélyegeztek, de legalább kitöltötték az adatainkat. Az igazi haddelhadd a jelváltásnál kezdõdik. Szalag sehol, helyes döntés után elég nagy szerencsével az ember lejut Pilisszentkeresztre. A kocsma teraszán rejtõzködõ pontõrt némi kérdezõsködés után azért meg lehet találni. 19. rendezés! A csodálatos szurdok után a szalagoknak köszönhetõen meg lehet találni az emlékmûnél lévõ ellenõrzõ pontot.
Aztán jön a tökéletes káosz! Bár némi bátorsággal és szerencsével be lehet jutni Pomázra.
A kiírás szerint a nevezési díjért járó jutalom: Emléklap-kitûzõ-meglepetés. Hát meglepetés az volt! A hiányzó jelzések mellett a kitûzõk állítólagos otthon hagyása. 500 Ft a mai világban nem sok. De a minimum az, hogy ennyivel jutalmazzák azt, aki ott volt. Ez az egyesületnek túl nagy teher lenne? Pontosan tudom, mennyi egy ilyen kitûzõ ára ekkora darabszámú rendelés esetén... Van, akinek tavaly már nem jutott jelvény. Így, több mint 1 év után sem sikerült neki elküldeni postán. Állítólag idén megkapjuk az otthon felejtett - el sem készült? - jelvényeket. Arra, hogy a hiányzó jelzések miatt vannak még kint összevissza kóborló emberek bizonyos területeken, az a válasz, hogy nem baj. LEHET, A TÚRA ELÕTT BE KELLENE JÁRNI AZ UTAT, TISZTELT RENDEZÕ SPORTTÁRSUNK, HOGY LEGYEN VALAMI FOGALMA ARRÓL, AMIT KIÍR!!! Egy év felkészülése van rá! Nagyon várom a 20. megrendezést, vajon mivel tud még kirukkolni?! További jó egészséget és sok szép túrát kíván egy 30-as résztvevõ.
(30-as? Mi 35-nek gondoljuk, mert csak egyszer tévedtünk egy 8 perc idejût, a lépésszámláló meg 29,9 helyett 37,2 km-t mutatott...
 
  vissza az túrákhoz
<<== túranaptár