Túrabeszámolók


túra éve: 2011
Mecsek 50/30/15Túra éve: 20112011.05.02 14:15:02

 Hát elérkezett a nap, amire 4 hónapja készültem. Konok elszántság, dupla kávé, hetényi buszon néma falatozás a kiporciózott tésztából. Elõre felépített étrend (5 adag tészta-3 megmaradt..., 3 banán, 2 citrom, savanyúság, keksz, csoki, 2 izotóniás ital, egy energiaital, 1 decis gyümölcslé, ízesített ásványvíz). Minimál ruha, térdvédõ, hosszúujjú, rövidnadrág, edzõcipõ, cserezokni (erre szükség volt, biciklis esõkabát (erre nem...). Egész héten szénhidrátkúra, januártól áprilisig 400 km séta futás, tempós gyaloglás, túra. Nem akartam tréfára venni a dolgot. 4éve még az is utolért, aki feladta és úgy támogatták. 4 km-rel a cél elõtt estem össze... Ez nem fordulhatott elõ még egyszer. 


Nevezés, majd mély levegõ és start. Gyönyörû erdei út. Peszáék bérnek. Felismer! Én is õt a fényképeirõl. Húz magával a Mária kápolnáig. Onnan gyilkos emelkedõ a csúcskeresztig. Peszáéktól búcsú. Cél Pécsvárad. Energia oké, de a sárgát elvétem. 6 km-nél még van tartalék. Kis kocogás a Z+-en. Utolér Csaba a kaposvári erõk képviseletében. Együtt trappolunk Zengõvárkonyig. Barátságos pontõr asszonyok édességhegyek. Szép idõ. A szelidgesztenyés felé csöppnyi félelem a leégéstõl. Alaptalanul, mert hamarosan beborul. Szerb megszállás jelei (Legény sír), rácsatlakozás a Szent Margit útra. Óbányán elterülés. 22 km után már kell vmit harapni. Tészta. 10 perc szussz, majd irány a Kappenvasszer. A Mecsek egyik legszebb panorámája. ereszkedés Váraljára. Tavaknál az elsõ holtpont. Pont egy ismeretlen vadászháznál. Elsõ citromom itt befalom. Pontõr úr biztosítja számomra a privát bicskáját. Köszönöm! Demoralizáló a hosszú egyenes, mintha a végtelenbe mennénk. Csaba bevár, idõnként fut. Lapát vár alatt vadregényes kanyon. Oldódik a feszültség, közeledik a Dögkút- tetõ. Vörösfenyõnél Õri Zsuzsa invitálása. Pontõrök itt is elhalmoznak minden jóval. Adnak kést is a citromhoz. :)  Reggel nem találtam meg a bicskámat... Hullámvasút a Szederindás-kút felé. Második holtpont. Mondom Csabának, ne várjon rám. Megvár. Húz magával. Sin-gödör kanyonja benyeli a jobb lábamat. Kacskaringó a patakmederben. Esõ. 4 fõs csoport beér minket. Barna-kõnél Csaba ellép. Csoporttal visszamaradok. Az élen Pesza társa halad, Pesza nélkül. Jánosipuszta. Energiaital. 9 óra 40 perc a lábaimban. Ólomnehezek. Konok elszántság vesz rajtam erõt, tol a koffein meg az adrenalin. 1 órával a szintidõ elött beérek. Fáradt öröm.


u.i.: Visszafelé a buszon randalírozó társaság. Kötekednek nõkkel, gyerekekkel, idõsekkel. 20 perc után eldurran az agyam és leüvöltöm a fejüket. Fenyegetõzés, rendõrök hívása. ennek hallatán leszállnak. Snitt.

 
 
Téli BerekTúra éve: 20112011.02.09 12:20:38

 Rádpuszta 30


Köszönet Bota Janiéknak a háztól házig fuvarért és a jégkrémért,  Edinának a finom reggeli pogácsáért, Ambrus Iminek a társaságért, Tamásnak, hogy nem harapott ketté a hosszúra nyúlt Mecseki Négy Évszak miatt és azt, hogy eszeveszett tempójával behúzott a célba. Nem bántam meg, hogy eljöttem, mert láttam: frissen ásott rókavárat, borkombinát-palotát, Árpád-kori templomromot, a teljesítménytúrázók keménymagját, a befagyott Balaton töredezett jegét. A 30 km nekem arra a napra pont elég volt, bakancsom teljesen kikészítette a lábamat. Ezen változtatok és szeretném összehozni a Göcseji Galopp 55-öt.

 
 
Négy Évszak 25/15Túra éve: 20112011.01.26 09:14:52

Gondoltam naívan, ez az elsõ magányos túrám... A Misinát ismerem, mi baj lehet, el nem tévedek. Ehhez képest mindjárt a kezdésnél benéztem egy völgyet. Nagy-Daindol helyett Közép-Daindol. A velem tartó karosi erõk kissé zokon vették. Érthetõen. Mivel a térkép használhatalan volt, ezért az ösztöneimre hallgatva toronyiránt megcéloztuk a Tubest. Itt elváltam alkalmi társaimtól és lerongyoltam a Rotaryra, megkeresni a szalagozást, melynek a sárga keresztre kellett volna levinnie. Lassan már a sétány végére értem, de a szalagozást nem találtam. Egy tucat futó elõzött meg, majd futott vissza. Õk sem találtak.Nem volt kedvem visszamenni, így a S,  S háromszögön mentem át a S keresztre. Itt már beértem a zömöt. A Kantavár-Ezeréves közti 6 km-t egy óra alat tettem meg. Csatlakoztam egy kisebb társasághoz, akik igen gyorsak voltak. Szakaszt ilyen gyorsan még nem tettem meg! A Lapis felé kissé elpilledtem, lassan kezdtem felélni mentális tartalékaimat. Nem volt, aki húzzon. A Sós-hegyi leszakadásnál, a ZO-ön utolért egy hölgy, aki igen beszédes volt. Éreztem, ahogy töltõdöm fel. Arra gondoltam, ha lassan megyek, akkor is fáj, ha gyorsan, akkor is. Így hát gyorsan mentem. A 26 km helyett végül is 30 lett, 5-ös átlagsebességgel. Ez eddig a leggyorsabb tempóm!

 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár